header banner
Default

Als je in 2021 100 euro voor Solana had gekocht, zou je nu zoveel geld hebben


Cryptocurrencies hebben veel verhalen van onverwachte winsten en succes opgeleverd. Een van deze fascinerende verhalen draait om Solana.

Solana, opgericht in 2017, is een prominente speler in de cryptowereld, bekend om zijn hoge doorvoer en lage transactiekosten. Voor enkele vroege investeerders heeft dit geleid tot aanzienlijke rendementen. In dit artikel gaan we in op een hypothetisch scenario waarin we de reis van een investeerder bekijken die in januari 2021 voor 100 euro aan Solana had gekocht.

Wat zou je vermogen nu zijn?

VIDEO: Cryptocurrency miljonair Livaneli werd met 100 euro miljonair | Nieuw Geld
VICE Nederland

Stel je voor dat je in januari 2021, toen de waarde van één Solana token ongeveer $1,40 was, besloot om 100 euro te investeren. Met die investering zou je ongeveer 71 Solana-tokens hebben kunnen kopen.

Fast-forward naar juni 2023. De prijs van één SOL is nu $16,98 (ongeveer 15,33 euro). Als we deze prijs toepassen op het aantal Solana-tokens dat je bezit, zouden jouw 71 Solana-tokens nu een waarde hebben van ongeveer 1.088 euro. Dat is een aanzienlijke winst van 988 euro van een initiële investering van slechts 100 euro.

Wat als je de Solana tokens op het perfecte moment had verkocht?

Wat als je het perfecte moment had gekozen om je Solana-tokens te verkopen? Solana bereikte haar hoogste waarde ooit in september 2022 toen de prijs maar liefst $260,06 bedroeg. Als je op dat moment je Solana-tokens had verkocht, zou je met jouw 71 Solana-tokens een verbazingwekkende 18.444 euro hebben kunnen verdienen.

Sinds dat hoogtepunt is de prijs van SOL echter aanzienlijk gedaald. Een belangrijke factor in deze daling was het onverwachte falen van FTX, een prominente crypto beurs die sterk verbonden was met Solana. Dit illustreert de risico’s en volatiliteit in de wereld van cryptocurrency, waar hoge pieken vaak worden gevolgd door diepe dalen.

Conclusie

VIDEO: Hoe koop je met €100 euro Bitcoins?
Crypto Academy

Het buitengewone traject van Solana benadrukt de potentiële rendementen van een vroege investering in cryptocurrencies. In dit hypothetische scenario zou een bescheiden investering van 100 euro in 2021 hebben kunnen groeien tot een respectabele 1.088 euro in 2023, of zelfs tot een indrukwekkende 18.444 euro op het hoogtepunt in september 2022.

Echter, de aanzienlijke koersval van Solana na het bereiken van dit hoogtepunt illustreert ook het inherente gevaar van investeren in cryptocurrencies. Snel rijk worden kan een verleidelijk vooruitzicht zijn, maar het is cruciaal om te onthouden dat de volatiliteit van de cryptomarkt ook betekent dat winsten net zo snel kunnen verdwijnen als ze verschijnen.

Dit was duidelijk zichtbaar in het geval van Solana, waar het falen van de FTX-beurs een aanzienlijke impact had op de waarde van de munt. Het is een krachtige herinnering dat, ondanks de potentiële opbrengsten, investeringen in cryptocurrencies aanzienlijke risico’s met zich meebrengen en dat zorgvuldige overweging en due diligence essentieel zijn bij het betreden van deze markt.

Gratis 20 euro aan Crypto

VIDEO: Hoe iedereen € 100 euro PER DAG kan verdienen dmv TRADEN
DoopieCash - Traden & Investeren

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Sources


Article information

Author: Patrick Lyons

Last Updated: 1699464603

Views: 1030

Rating: 4.3 / 5 (35 voted)

Reviews: 99% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patrick Lyons

Birthday: 2004-03-15

Address: 61804 Michael Parkways, New Brittanyfort, CA 77833

Phone: +3837253082722513

Job: Network Administrator

Hobby: Cycling, Surfing, Embroidery, Hiking, Singing, Motorcycling, Snowboarding

Introduction: My name is Patrick Lyons, I am a priceless, multicolored, vibrant, strong-willed, frank, accessible, sincere person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.