header banner
Default

Hoe Bitcoin anoniem of zonder identiteitsbewijs te kopen


Table of Contents

  2 maart 2022 om 08:25 Partnercontent

  Misschien wilde u anoniem Bitcoin kopen, maar elk platform dat u tegenkomt heeft het Know Your Customer-proces. Zo hebben de meeste platforms of crypto beurzen beperkingen voor kopers en verkopers van Bitcoin, waaronder identiteitsdocumenten en persoonlijke informatie.

  In de meeste gevallen hebben de beurzen deze informatie nodig om het risico tot een minimum te beperken. Zo stelt het Know Your Customer-proces crypto beurzen in staat witwaspraktijken en fraude te voorkomen. Maar sommige crypto-enthousiastelingen zijn niet dol op dit proces. Daarom willen de meeste gebruikers van cryptomunten anoniem blijven bij het kopen of verkopen van Bitcoin.

  Bitcoin en anonimiteit

  Bitcoin is niet geheel anoniem. Maar vergeleken met creditcards is Bitcoin meer privé. Wanneer u Bitcoin koopt op platforms zoals bitcoins era, worden de transactiegegevens bijgehouden in een openbaar grootboek. In wezen slaat de Bitcoin-blockchain de gegevens van elke transactie op, waaronder het bedrag dat u betaalt, de afzender en de adressen van de ontvanger.

  Aangezien transacties Bitcoins gebruiken die u van de vorige transactie hebt ontvangen, bestaat de blockchain uit openbare gegevens. Alle Bitcoin-transacties hebben dus een traceerbare geschiedenis, en iedereen in het netwerk kan ze bekijken. Maar niemand kan de adressen linken aan hun eigenaars. Daarom beschouwen veel mensen Bitcoin als pseudo-anoniem of pseudoniem.

  Toch kunnen mensen een Bitcoin-adres op een andere manier aan iemands identiteit koppelen. Als u bijvoorbeeld uw naam en Bitcoin-adres publiceert, kunnen mensen een associatie ontwikkelen als zij vastbesloten zijn om uw identiteit te achterhalen. Bovendien kunnen ze het grootboek analyseren om te weten hoeveel Bitcoin er in uw crypto-portemonnee zit, wat u ontvangt en hoe u het uitgeeft.

  Het is dus van het grootste belang dat u voorzorgsmaatregelen neemt om ervoor te zorgen dat niemand uw identiteit in verband kan brengen met portefeuille adressen of transacties. En een goede manier om dit te doen is door Bitcoin te kopen zonder ID. Hier is hoe u dit kunt

  Bitcoin kopen van een andere gebruiker

  De makkelijkste manier om Bitcoin anoniem te kopen is door het in cash van iemand anders te kopen. Sommige platforms stellen gebruikers in staat verkopers te vinden die geld nodig hebben in ruil voor Bitcoin. En de persoon die bereid is Bitcoin in fiatgeld te verkopen, kan in de buurt zijn van uw huidige fysieke locatie.

  Bovendien bieden sommige crypto beurzen de mogelijkheid om Bitcoin te registreren en te verhandelen zonder het ID-verificatieproces. Zo kunt u Bitcoin kopen en verkopen zonder informatie achter te laten die mensen kunnen gebruiken om u op te sporen. Niettemin willen de meeste verkopers die voor deze weg kiezen, ook met anonieme kopers handelen. Contant betalen zou voor u dus geen probleem mogen zijn.

  Bitcoin-automaten gebruiken

  U kunt ook een Bitcoin-automaat bij u in de buurt bezoeken om dit digitale actief met contant geld te kopen. Sommige geldautomaten geven u zelfs korting op de transactiekosten. Het kan echter zijn dat u een promotiecode nodig heeft om deze korting te krijgen.

  Een geldautomaat gebruiken om anoniem Bitcoin te kopen is misschien wel de beste aanpak. Helaas heeft niet iedereen toegang tot een Bitcoin-automaat. Als de geldautomaat u vraagt een Bitcoin-adres op te geven, geef dan aan dat u dat niet hebt. Op die manier zal de automaat een papieren portefeuille genereren. Daarna kunt u de privésleutel in de papieren portefeuille gebruiken om de tokens over te dragen.

  Bij een Bitcoin-automaat hebt u geen ID nodig. CU kunt echter slechts een beperkt aantal tokens kopen. Bovendien betaalt u een vergoeding om Bitcoin te kopen via een geldautomaat.

  Een prepaidkaart gebruiken

  U kunt ook anoniem Bitcoin kopen met een prepaid creditcard. En u kunt deze kaart krijgen in een buurtwinkel of supermarkt. Als u de kaart heeft, kunt u die gebruiken om Bitcoin te kopen zonder identificatie.

  Verschillende gedecentraliseerde beurzen accepteren prepaid creditcards. Deze platforms verbinden Bitcoin-kopers en -verkopers. Aangezien zij peer-to-peer transacties vergemakkelijken, hebben zij geen tussenpersonen die de transacties vergemakkelijken.

  Besluit

  U kunt Bitcoin anoniem kopen als u uw identiteit niet bekend wilt maken. Niettemin hangt de methode die u kiest om deze cryptocurrency te kopen af van wat u comfortabel vindt om te gebruiken. Maar contant geld is de beste aanpak omdat het de meeste problemen met anonimiteit voorkomt.

  Sources


  Article information

  Author: Christine Daniels DDS

  Last Updated: 1697972162

  Views: 686

  Rating: 3.6 / 5 (87 voted)

  Reviews: 80% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Christine Daniels DDS

  Birthday: 1980-05-29

  Address: 43773 Odonnell Rapids Suite 123, New Lisaberg, MO 88619

  Phone: +4670445830555903

  Job: Data Analyst

  Hobby: Table Tennis, Cooking, Geocaching, Billiards, Chess, Sailing, Cocktail Mixing

  Introduction: My name is Christine Daniels DDS, I am a clever, accomplished, Adventurous, transparent, persistent, striking, unyielding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.