header banner
Default

I dag kaster en milliardær 100000 dollars ud på gaderne i København


Niklas Nikolajsen håber, at "stuntet" vil tiltrække mennesker til den bar, han åbner i dag.

Den danske bitcoin-milliardær Niklas Nikolajsen kører i dag rundt i Københavns gader. I en rød kuffert har han 100.000 kroner i kontanter, som han vil uddele til tilfældige københavnere.

Pengene uddeler han, fordi han i dag åbner baren Luke’s i det indre København, og han håber, det vil tiltrække gæster til stedet.

- Jeg tænkte, det var en sjov måde at gøre det på og også en væsentlig billigere måde end at bruge et marketingbureau, og jeg vil egentlig hellere dele 100.000 kroner ud til glade københavnere, end jeg vil gøre det til sådan et ansigtsløst bureau.

På baren, som han beskriver som en rock-, metal- og whiskybar, vil tilfældige gæster fredag aften ligeledes få guldmønter i deres drinks til en værdi af 4000 kroner som endnu en måde at tiltrække gæster på.

Vi har moralske forpligtelser til at holde det, vi lover

Niklas Nikolajsen, grundlægger og ærepræsident, Bitcoin Suisse AG

Vil du gerne have nogle, der kommer for at lede efter penge, eller vil du gerne have nogle glade gæster?

- Håbet er, at der er rigtig mange folk, der kommer forbi en rock-, metal- og whiskybar, som normalt ikke ville, og forhåbentlig er der også nogle bagefter, når pengeregnen er stoppet, der tænker: ”Det var et sjovt sted. Der vil jeg gerne komme tilbage”, lyder det.

Åbner baren med Luke

VIDEO: Bitcoins gjorde danske Niklas til mangemillionær - DR Nyheder
P3 Essensen

Niklas Nikolajsen er selvskabt milliardær, og han bor til daglig på et slot i Schweiz.

Men før han kom til penge, boede han hos sin ven Luke Graae i en periode, og det er ham, han åbner baren med efter en gammel aftale.

Da Niklas Nikolajsen flyttede ud, lovede han nemlig, at de skulle åbne en bar sammen, hvis han en dag kom til penge.

- Vi har moralske forpligtelser til at holde det, vi lover, og det var et klart løfte fra mig, og det skal jeg selvfølgelig holde, forklarer han.

Niklas Nikolajsen erkender da, at det langt hen ad vejen ”er sjov og ballade”, når de åbner baren på den måde, de gør.

- Det indrømmer jeg blankt, og det er jo også et popsmart mediestunt, men det har jo virket meget godt.

Ejer både tank og blæksprutte

VIDEO: Landmand finder gamle bitcoins og køber Mercedes SUV
TV 2 Kosmopol

Det er ikke første gang, at Niklas Nikolajsen har skabt opmærksomhed omkring sin formue.

Den danske milliardær fortæller, at han for nylig har givet en million kroner til hjemløse i København, og at hans formue blandt andet består af en samling af guldure, en tank fra Anden Verdenskrig og en blæksprutte i Den Blå Planet, som han købte for at redde stedet under coronapandemien.

Nu er det de færreste af os, der har prøvet at være så velhavende. Er det nogle behov, man får, når man har mange penge?

- Jeg har altid godt kunnet lide mystiske og skøre idéer, skatte, eventyr, og nu kan det godt være, at det er blevet en smule mere ekstremt, fordi mit forretningsliv er gået godt, lyder det.

Niklas Nikolajsen forklarer, at mange har en holdning til, hvordan han bruger sin formue, og at flere også har reageret på dagens uddeling af penge.

- De fleste synes, jeg er sjov, men der er selvfølgelig også mange, der siger, at de 100.000 kunne have gjort en meget stor forskel for dem personligt.

Det har dog ikke fået ham til at ændre kurs. Niklas Nikolajsen vil nemlig hellere give en ”lille håndsrækning” til mange danskere end at give alle pengene til en udvalgt, lyder det.

Se hele indslaget med Niklas Nikolajsen i 'Go' aften LIVE' på TV 2 PLAY

Sources


Article information

Author: Bryce Luna

Last Updated: 1700008082

Views: 825

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 98% of readers found this page helpful

Author information

Name: Bryce Luna

Birthday: 2021-10-25

Address: 5053 Dominguez Route, Burchhaven, TN 77480

Phone: +3738930900112008

Job: Orthodontist

Hobby: Fishing, Quilting, Embroidery, Playing Chess, Wildlife Photography, Metalworking, Golf

Introduction: My name is Bryce Luna, I am a accessible, brilliant, candid, enterprising, valuable, daring, exquisite person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.